Rabıta Nedir?
Rabıta Nedir? Rabıta, yüce Nakşibendiyye tarikatının önemli bir esasıdır. Ruhlar, beden elbisesine büründükten sonra latif âlemini özler.
Rabıta Nedir? Rabıta, yüce Nakşibendiyye tarikatının önemli bir esasıdır. Ruhlar, beden elbisesine büründükten sonra latif âlemini özler.
Yakın Olma Üstünlüğü.Bir kişi peygamberin oğlu olsa, ona irade ve sevgisiyle iman etmedikçe, kendisinin parçası ve ehli olmaz, ondan bir fayda görmez.
Kısa hikayeler.Oğluna şöyle der: “Daha fazla gitme oğlum, beni sırtında taşıyıp boşuna yorulma! Ben babamı buradan aşağıya atmıştım. Sen de buradan atıver!”
Rabıta Adabı Mürşidin uzaktan feyiz vermesi, kalplere tasarrufta bulunması Allahu Teala’nın kâmil velilere verdiği özel bir yetkidir. Allahu Teala velisini seven ve gönlünü onun gönlündeki nura bağlayan kimseye çok özel…
Rabıta ile ilgili edepler.Mürid, bir vasıta olmadan Cenab-ı Haktan vasıtasız ilim ve feyz alma gücüne ulaşamadıkça daima rabıtaya muhtaçtır
İlâhi Huzura Ermek İçin. İbadetler kalbe tesir etmeli ve nefsin ıslahına vesile olmalıdır. Bir kimse senelerce ibadet ettiği halde kalbi düzelmiyorsa ibadet..
Mürşidin görevi nedir?Şah-ı Nakşibend,Alaeddin Attar’ı yanıbaşına oturtur,sık sık kendisine yönelirdi.Sebebini soranlara:“Onu kurt kapmasın diye yanımda oturtuyorum.Çünkü nefis daima pusudadır,kalbe saldırmak için fırsat kollar.Benim sık sık ona yönelişim,kendisini ilahi tecelli ve ihsanlara mazhar kılmak içindir”
Nakşibendi Bereketi; Allah Rasulü (SAV) bana dedi ki: “Bereketime ve beni görmenin faziletine ermek istersen Bahaüddin’e uyman gerekir.”
Şeyh Alaeddin Haznevi.”Ya Rabbi! Şayet ömrüm varsa önümüzdeki ramazanı bana görmeyi nasip et, Eğer ömrüm o zamana yetmeyecekse bu ramazan..
Cezbe Nedir?Allah katındandır ama içine riya karıştırmamak lazım.Eğer bir mürid cezbesine riya karıştırarak sesini,hareketini kasıtlı değiştirirse riya olur
Rabıta.Tasavvufta tarif edilen rabıta ne zaman ortaya çıktı?Hz.Peygamber devrinde rabıta var mıydı? Sahabe, dört mezhep imamları ve önceki salihler rabıta yap..
Tasavvuf ve tarikat nedir? “Nakşibendilik yolu, yolların en kısasıdır. Allah’a kavuşturur. Şah-ı Nakşibend hazretleri buyurdu: ‘Yolumuz..
Virdimi çekemiyorum. Gavs-ı Sani Hz. virdi şöyle anlatmış: “Düşünün sobayı, nasıl ki soba yanar sonra sobayı temizlemezseniz ne olur bilir misiniz? der..
Ahiret Yolcusu.Başı bos ve hedefsiz yol giden kimsenin hedefine varması mümkün değildir.Sadatlara uymakla iman selameti ile ölmek nasib olur.Böylece ebedi..
Allah Dostlarından Nasihatler. Allah bir kulu severse,sevdiğine gönderir,terbiye ettirir, azametine yakışacak edeb öğrettirir. Sonra onu sever..
Seyyid Abdulhakim El Hüseyni Hazretlerine soruldu: “Nefs nedir? Ne gibi hileleri vardır?” Buyurdular: “Nefs, hayvani bir kuvvettir.” Bu hayvani kuvveti..
Muhammed Zahid (K.S), Mürşitlerine ulaşmadan yıllarca riyazet ve nefs mücahedesi ile uğraştılar, yıllarca gözlerine uyku girmedi.Bir gün gaipten bir ses..