Rabıta Nedir? Rabıta, yüce Nakşibendiyye tarikatının önemli bir esasıdır. Ruhlar, beden elbisesine büründükten sonra latif âlemini özler.
rabıta
-
-
Nakşibendilik Nedir?
tarafından Nasihatler.ComNakşibendilik Nedir? Tarikat yol ve usul manasındadır. Tarikat bir din ve mezhep değil, dini anlama ve yaşama şeklidir. İnsanı terbiye için kurulmuştur…
-
Nakşibendi Tarikatının Gayesi
tarafından Nasihatler.ComNakşibendi Tarikatının Gayesi.Hak yolcusu kalbinin üzerinde o kadar durur ki gaflete girmek istese giremez ve huzur alışkanlığını bırakmak istese bırakamaz.
-
Cezbe Nedir?
tarafından Nasihatler.ComCezbe Nedir?Sevgili Peygamberimiz Kur’an’ı okunurken duyduklarında kendilerinden geçer, vecde gelirlerdi. Konu ile ilgili olarak rivayetlerin biri şöyledir.
-
Rabıta ile ilgili edepler
tarafından Nasihatler.ComRabıta ile ilgili edepler.Mürid, bir vasıta olmadan Cenab-ı Haktan vasıtasız ilim ve feyz alma gücüne ulaşamadıkça daima rabıtaya muhtaçtır
-
Huzur. Gavs-ı Sani Hazretleri bir sohbetinde şöyle buyurdular:”Kalbin gıdası zikirdir.Günahlar ise, şeytanın gıdasıdır.Kalbini diriltmek ve beslemek isteyen
-
Mürşidin gönlüne girmenin Yolu
tarafından Nasihatler.ComMürşidin gönlüne girmenin yolu. Mürşid güneş gibidir; Allahu Teala’nın kendisine ikram ettiği nur, sevgi, feyiz ve rahmetle herkese yönelmiş durumdadır. Artık..
-
Mürşidin görevi nedir?
tarafından Nasihatler.ComMürşidin görevi nedir?Şah-ı Nakşibend,Alaeddin Attar’ı yanıbaşına oturtur,sık sık kendisine yönelirdi.Sebebini soranlara:“Onu kurt kapmasın diye yanımda oturtuyorum.Çünkü nefis daima pusudadır,kalbe saldırmak için fırsat kollar.Benim sık sık ona yönelişim,kendisini ilahi tecelli ve …
-
Hikmetler
tarafından Nasihatler.ComHikmetler.Dervişe lâzım olan ise hoşlanmamayı gönlünden kovmasıdır. Bu da Allah’a ermeden olmaz ve sadece zikir,murakabeyle elde edilemez.Bela ve mihnetin..
-
Rabıta
tarafından Nasihatler.Comİnsanın istediği yanına gelmeyince o onun yanına gider. Şeyhini yanına getirinceye kadar tekrar tekrar gider. Böyle Rabıtanın gayesi: Nefsi..
-
Allah Dostlarından Kıssalar
tarafından Nasihatler.ComAllah Dostlarından Kıssalar. Ancak bir defa da olsa düşmanın ciğerine bir ok saplamak istiyordum. Bu sebeple de o sihir yazılı kâğıtları atmayıp saklamıştım
-
Seyda Hazretleri’nden bir hatıra
tarafından Nasihatler.ComSeyda Hazretleri’nden bir hatıra.Daha ne ister ki sofi zamanın Gavsı’nın Seyda Hazretleri ‘nin elinden tutmuş, İslam’ın bir şubesini yerine getirmiş..
-
Gönülden gönüle giden yol: Rabıta
tarafından Nasihatler.ComGönülden gönüle giden yol: Rabıta Rabıta için sadatlar tek başına “erdiricidir” demişlerdir. Rabıta, ilahi ve zati sıfatlarla vasıflanmış, müşahede mertebesine ermiş kamil bir mürşide kalbi bağlayıp, huzur ve gıyabında (uzakta …
-
Zulmetten rabıtayla korunabiliriz
tarafından Nasihatler.ComRabıtayla korunabiliriz.Allah Teala’yı hiç hatırına getirmeyen insan ehl-i gaflettir. Büyükler, “Bu kişilerle beraber olanın zararı, yine kendisinedir ve..
-
Mürşid Nazarı
tarafından Nasihatler.ComMürşid Nazarı.Orada oğlu var zannediyordu.Mübareklerin nazarı orada olduğunu zannettiği oğluna değil köpeğe geldi.O hayvan, içi yanarak ağlar gibi havlaya..
-
Nefis Mertebelerinin Renkleri
tarafından Nasihatler.ComNefis Mertebelerinin Renkleri.Genelde Şeyhler müridlerine önce sadakat ve inançla yapılması gereken bazı murakabe egzersizleri verir. Bu görevler mürit…
-
Rabıta.Tasavvufta tarif edilen rabıta ne zaman ortaya çıktı?Hz.Peygamber devrinde rabıta var mıydı? Sahabe, dört mezhep imamları ve önceki salihler rabıta yap..
-
Kalp zikri nin tarifi
tarafından Nasihatler.ComKalp zikrinin tarifi.Tespihin çekiliş sesi ile içimizin bir uyum ve ritim halinde Allah’ı zikrettiğini düşünmemiz büyük dikkat gerektirir.Gözler kapatılır..
-
Tasavvuf Nedir?
tarafından Nasihatler.ComTasavvuf Nedir? Tasavvuf, hakk’ın seni senden gidermesi ve kendisiyle ihya etmesidir. Mâsivâ ile alakayı keserek, Allah ile beraber olmaktır. Tasavvuf, kadere..
-
Sohbetin Fazileti
tarafından Nasihatler.ComSohbetin Fazileti.Vaaz ile sohbet arasında çok fark vardır.Sohbet cezbeden gelir.Yani muhabbet ile husule gelir,oysa vaaz böyle değildir.İlâhi sohbete…