Fetva ve Soru Sorma Adabı
Fetva ve Soru Sorma Adabı. Öncelikle fetva makamında olan kişi, dini kaynaklara müracaat edebilecek seviyede yeterli ilmi donanıma sahip olmalıdır.
Fetva ve Soru Sorma Adabı. Öncelikle fetva makamında olan kişi, dini kaynaklara müracaat edebilecek seviyede yeterli ilmi donanıma sahip olmalıdır.
Şunu unutmamalıdır ki, bir kimse nefsanî hazlara kapılarak isyan ve günahtan hoşlanıyorsa, kendinde olumsuz değişiklikler görüyorsa, bedenine haramı katıp katmadığını araştırmalıdır.Haram lokma yendiği dakikada melek ilhamını keser. Rahmanî feyz ve bereket kalbe inmez.
Gıybetin caiz olabileceği yerler. Birinci özür: Bir kimsede görülen zulmü şikayet etmektir. Yani uğradığı haksızlığı yetkili zat veya makama şikayet etmek mübahtır. İkinci özür: Bir kişi bir yerde fesat işlendiğini görür, bu fesadı önlemeye gücü yeten başka bir kimseye gider, o fesat işe engel olmasını ister.
Enbiya suresi. Başka konular yanında bazı peygamberler ve kavimleriyle olan münasebetlerinden bahsettiği için (Peygamberler) adını almıştır,
Allah Dostlarından Nasihatler. Allah bir kulu severse,sevdiğine gönderir,terbiye ettirir, azametine yakışacak edeb öğrettirir. Sonra onu sever..
İmam-ı Rabbani Hazretleri.Şöyle dedi Gavs-ı Geylani “Müceddidi Elfi Sani’nin dediklerini kabul ederim.Çünkü din ve dünya hususunda kemalat sahibidir. Bu..
Kasım bin Muhammed bin Ebubekir. İbni Said: “Kasım bin Muhammed bin Ebubekir, ilimde önder, fıkıhta otorite, takvaca yüksek ve çok hadis bilen bir zat idi” demiştir.Şu sözleri bunu açıkça göstermektedir: “insanın Allah (C.C)’ ın hakkını bildikten sonra cahil olarak yaşaması bilmeyerek fetva vermesinden daha hayırlıdır.