Bırakın Aşk Masum Kalsın.Neredeyse flört etmeyenin cinsiyetinde bir kusur aranacak!Biz kendi penceremizden bakarken doğrulardan eminiz ama onlar bocalıyor..
evlenmek
-
-
Evlilik ve Aile
tarafından Nasihatler.ComEvlilik ve Aile.Allah hiçbir insana bir başkasının kısmetini bağlama imkânı vermemiştir.Bu sebeple, kısmet bağlanması diye bir şey olamaz.Ama kısmet beklenmesi diye bir gerçek vardır.
-
Lütfen beni boşayın
tarafından Nasihatler.ComLütfen beni boşayın.Kadın: Madem ki ısrar ettiniz;o halde sizden bir dileğim var, beni boşamanızdır. Bu isteği öğrenen adam beyninden vurulmuşa döner ve..
-
Salih Niyet ile Kurtuluruz
tarafından Nasihatler.ComGavs-ı Sani Hazretleri sohbetlerinde şöyle buyurmuşlardır:”Ya Rabbi senin için çalışıyoruz, sen rezzak-ı mutlaksın, Sen çalışmayı vacip kılmışsın.Ailem için, çoluk çocuğum için çalışmayı vacip kılmışsın; bu vacip görevimi yerine getirmek için …
-
Sünnet Olmak
tarafından Nasihatler.ComSünnet Olmak.Ergenlik çağına yaklaşan çocuk için sünnet olmak vacipdir. Erkeklerin sünnet olmadığı toplumlarda rahim hastalıkları oranı yüksektir.
-
Ne için evleniyoruz?
tarafından Nasihatler.ComNe için evleniyoruz? Unutulmamalı ki Allah için yapılan evlilik de bir ibadettir. Eşlerin birbirine olan muhabbeti, hizmeti hatta yakınlaşmaları bile ibadet..
-
Gıybetin caiz olabileceği yerler
tarafından Nasihatler.ComGıybetin caiz olabileceği yerler. Birinci özür: Bir kimsede görülen zulmü şikayet etmektir. Yani uğradığı haksızlığı yetkili zat veya makama şikayet etmek mübahtır. İkinci özür: Bir kişi bir yerde fesat işlendiğini …
-
Aile Saadetinin Anahtarı
tarafından Nasihatler.ComAile Saadetinin Anahtarı. Mümin eşine sadıktır. Eşinde hoşuna gitmeyen bazı haller olsa da sadıktır. Peygamberi’nin, Zevcenizden herhangi bir fenalık görürseniz
-
Nikahla şaka olmaz
tarafından Nasihatler.ComNikahla şaka olmaz.Konu ile ilgili Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Üç şeyin şakası da ciddisi de ciddidir;nikah, boşama ve rici talakta yani
-
Ahzab Suresi (33.sure)
tarafından Nasihatler.ComAhzab Suresi.”Ahzâb”, “hizb”in çoğuludur. Topluluk, gurup, bölük, parti gibi manalara gelir.Kur’an cüzünün dörtte birine de hizip denir.